wettelijke termijnen aan versturen factuur verbonden?

Graag zou ik vernemen tot hoeveel tijd na versturen van de factuur en de laatste aanmaning ik wettelijk een incassobureau op een cliĆ«nt kan “afsturen”. Zijn hier wettelijke termijnen aan verbonden?

Het is zo dat indien de betaaltermijn van een factuur is verstreken, debiteur al van rechtswege in gebreke is. Het is verstandig om sowieso twee aanmaningen te versturen, waarbij u in de laatste aanmaning een termijn stelt, waarbinnen het bedrag uiterlijk dient te zijn voldaan, bij gebreke waarvan u de kwestie ter incasso zult overdragen aan een incassobureau amsterdam

Voorts is van belang dat u daarbij opmerkt dat de wettelijke rente en buitengerechtelijke incassokosten eveneens voor rekening komen van debiteur komen. Er is dus geen expliciete wettelijke termijn die u dient af te wachten, alvorens de factuur in handen te stellen van een incassobureau.

Mag een sportclub je na een half een rekening sturen met het verzoek om dat half jaar te voldoen (ik was in de verondersteling dat ik een kaart had met losse lessen) waarin ik dus niet gesport heb en ook nog nooit eerder iets van ze vernomen heb?

Indien er op generlei wijze akkoord is gegaan met een vast lidmaatschap, is het zeer vreemd dat meneer een nota krijgt. Heeft meneer zich toch aangemeld, dan zal waarschijnlijk toch een lidmaatschap zijn aangegaan en dienen de kosten te worden voldaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *