Op vakantie naar Ghana?

Ik heb geen idee in welke financiële situatie jij je nu bevind, maar het is altijd verstandig om wat geld opzij te leggen zeker voor een leuke internationale reis. Ondanks je in Ghana weinig gratis zult vinden, betaal je in verhouding met Nederland veel minder voor dezelfde dingen.  Een ritje met de lokale bus gaat je ongeveer 15 cent kosten, een ijsje ongeveer 35 cent en een bed in een hostel ongeveer 5 euro. Ik heb zelfs een schoon en comfortabele hotelkamer met twee vrienden voor 5 euro per persoon, per nacht betaald. Onthoud dat de toeristenprijs vaak drie keer duurder dan de lokale prijs is. Het is daarom van belang om op de hoogte van de lokale prijzen te zijn. ( lees meer over Ghana reizen)

De mindere kant

Ondanks het feit dat Ghana een geweldige plek is om te bezoeken, kunnen we niet ontkennen dat dit land veel hulp nodig heeft. Volgens Unicef lijden erhier  tussen de 230,000 en 260,000 individuen aan HIV/AIDS, en om deze reden zijn er miljoenen weeskinderen te vinden.  Vervuiling, kinderarbeid, en onderwijs zijn punten die aan verbetering toe zijn.

Vriendelijke mensen

De mensen in Ghana zijn heel erg vriendelijk. Het maakt niet uit wie je bent of wat je doet. De de lokale bevolking praten graag met je. Zelfs om zes uur in de ochtend, wanneer ik wou hardlopen, stopte de mensen mij om  een praatje aan te gaan. Vergeet niet dat het in Ghana erg belangrijk is om elkaar te groeten. Het is hier meer dan normaal om gedag tegen vreemde te zeggen, daarom is het wel zo netje som terug te groeten. Je zult vaak het woordjeoburoni”(buitenlander) horen. Dit kan misschien beledigend over komen, maar dit is de manier hoe mensen een mogelijkheid proberen te maken om een nieuw persoon te leren kennen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *