De hoogte van letselschade is afhankelijk van het soort ongeluk

Heb je een ernstig ongeluk gehad? Heb jij een aanrijding gehad? Wat ontzettend naar voor je! Hopelijk kom je er snel weer boven op. Het kan zowel lichamelijk als psychisch heel zwaar zijn. Niet voor niks kun je dan ook een letselschadevergoeding krijgen. De hoogte letselschadevergoeding ligt helemaal aan de situatie. Heb je blijvende klachten? Wanneer je hierdoor niet kunt gaan werken dan kun je een hoge schadeclaim verwachten. Bijvoorbeeld enorme last van je nek of rug? Het zijn klachten die vaak voorkomen bij ongelukken.

Het is dan ook niet gek dat jou dit overkomt. Hopelijk zal het snel genezen en zal je kunnen revalideren. Voor de tussentijd kun je een schadevergoeding krijgen. Deze is al al snel een paar duizend euro. Tenminste wanneer het niet jouw schuld was en je in het gelijk wordt gesteld.

Heb je ernstige klachten overgehouden aan het ongeluk?

Dat kan natuurlijk knap lastig zijn. Niemand zit te wachten op deze klachten. Niet gek ook dat je er een letselschadevergoeding voor krijgt. De hoogte letselschadevergoeding is afhankelijk van meerdere factoren. Er wordt vooral gekeken naar de lichamelijke en eventueel geestelijke schade. Hoe meer last je hebt hoe hoger de schadevergoeding. Zeker wanneer je hierdoor tijdelijk niet kunt werken. Het bedrag zal dan worden verhaald op degene die schuldig is aan het ongeluk. Net zoals de eventuele advocaat kosten hoef je deze niet te betalen als de ander schuldig wordt bevonden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *