Apple verwijderd VPN apps van de App store

We hebben vandaag op 29 juli 2017 een melding ontvangen van Apple, dat de VPN iOS-app is verwijderd van de China App Store. Uit onderzoekt blijkt dat alle belangrijke VPN-apps voor iOS zijn verwijderd.

Gebruikers woonachtig in China die nog wel toegang hebben tot een App Store van een ander grondgebied (dat wil zeggen dat zij in hun factuuradres hebben opgegeven buiten China te wonen) zijn niet beïnvloed; Zij kunnen dus nog wel de iOS-app downloaden.

Ondanks de verassende beslissing van Apple laten de VPN bedrijven hun consumenten niet in de kou staan. Het team staat nog steeds 24/7 klaar, inclusief de live chat om getroffen gebruikers te helpen.

Het is teleurstellend dat deze ontwikkeling zich heeft voorgedaan, aangezien het vertegenwoordigt hoe grof de Chinese overheid optreedt tegen het gebruik van VPN. Wij zijn van mening dat de Chinese overheid hiermee de burgerlijke vrijheden beperkt. VPN service vergelijken doe je trouwens via de goodvpnservice website.

Gebruikers in China kunnen nog wel gebruik maken van de Windows App, Mac, Android en andere platformen.

Onze inzet en streven naar vrijheid op het internet is sterker dan ooit geworden, en we zullen kosten wat het kost de gebruikers helpen om online te blijven, ongedacht de locatie waar de gebruikers zich bevinden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *