Altijd al het inkomen van voetballers willen weten?

Het inkomen van een voetballer verschilt natuurlijk erg. Een grote voetbalclub heeft immers meer geld en meer middelen om zijn spelers te financieren met veel geld en leuke spullen. De wat kleinere clubs en divisies bevatten echter ook erg veel spelers die proberen om hun geld te verdienen met voetbal. In Nederland is er bijvoorbeeld de eerste divisie waarin vrij veel voetballers zitten. Een gemiddelde speler in deze divisie verdient een bedrag van ongeveer 25.000 euro per jaar.

Het voetballer salaris verschilt per klasse. De echte topspelers van de nederlandse divisie verdienen rong ongeveer de 50.000 euro per jaar, wat natuurlijk ook niet erg veel is. Het is dan ook geen vetpot om te leven als voetballer in de Nederlandse divisie. Echter kun je veel trainen en hopen op een dag de eredivisie te bereiken. Wanneer je deze kunt bereiken verdien je een jaarsalaris binnen 1 maand.

Meer informatie

Er zijn in Nederland dan ook veel jonge spelers bij de eerste divisie van Nederland. Sommige spelers beginnen pas op hun 18de bij de eerste dvisie en hebben dan ook weinig tot geen tijd om hier naast nog een studie te doen en/of te werken aan een loopbaan. Wanneer het dan ook niet goed gaat met het voetballen zou je zomaar in de problemen terecht kunnen komen. Dit soort voetballers kunnen daarnaast ook slachtoffer worden van matchfixing waarbij er geprobeerd word om bepaalde spelers om te kopen om expres te verliezen. Door geld in te zetten via bookies kunnen deze mensen geld verdienen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *